Een derde van Brussels Airport staat te koop

© Brussels Airport

Het ziet ernaar uit dat er straks een nieuwe aandeelhouder aan boord komt bij Brussels Airport. Een derde van de luchthaven in Zaventem staat te koop. De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang (36 procent) van de hand doen. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

De luchthaven heeft drie aandeelhouders: Macquarie, het pensioenfonds van het onderwijzend personeel van de Canadese provincie Ontario (OTPP, 39 procent) en de Belgische staat (25 procent + 1 aandeel).

Macquarie besliste begin vorig jaar zijn aandelen van de hand te doen. OTPP heeft een voorkooprecht op die stukken. Omdat de Australiërs het onderste uit de kan wilden halen, gingen ze ook met andere geïnteresseerde partijen praten, tot groot ongenoegen van OTPP.

Het Canadese pensioenfonds trok zelfs naar een arbitragerechtbank in Londen om te verhinderen dat Macquarie confidentiële informatie over de luchthaven zou vrijgeven aan een derde partij.

Maar dat conflict - het grootste obstakel voor de deal - is bijna verleden tijd, vernam De Tijd. De 'vrede' moet enkel nog geformaliseerd worden, waardoor de verkoop van het Macquarie-belang in een stroomversnelling komt. Het startschot zou in de komende weken worden gegeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?