Eerste Chinese bank in België

Bank of China opent dinsdag officieel een vestiging aan de Kunstlaan 20. Het is meteen de eerste vestiging van een Chinese bank in ons land.

De Chinese bank is al open sinds 8 november - maar wordt vanaf vandaag officieel gelanceerd - en wil in de eerste plaats Chinese bedrijven die in België actief zijn begeleiden met hun betalingsverkeer, legt een woordvoerder uit in De Morgen. Ook particuliere Chinezen - zoals studenten of restauranthouders - behoren tot de doelgroep van de bank.

Tegelijk hoopt de bank om ook Belgische investeerders die in China actief willen worden te lokken. De bank ziet zichzelf daarbij naar eigen zeggen niet als concurrent maar als partner van de Belgische banken.

Het Brusselse filiaal maakt officieel deel uit van Bank of China Luxemburg. Er werken acht mensen, waaronder drie Europeanen en vijf Chinezen.

Geen website
Wie met de bank contact moet opnemen, moet vooralsnog zijn best doen om de vestiging te vinden. Er is bijvoorbeeld nog geen website. "Maar we mikken toch vooral op Aziatische klanten en daarvoor hebben we wel onze communicatienetwerken," legt een woordvoerder aan brusselnieuws.be uit.

Bank of China is de op twee na grootste bank van China. Wereldwijd is het beursgenoteerde bedrijf de op vier na grootste in beurswaarde. De bank werd opgericht in 1912 als centrale bank van China. In 1994 werd Bank of China omgevormd tot staatsgecontroleerde commerciële bank. Sinds 2004 is ze beursgenoteerd.

Bank of China is niet de enige bank die naar ons land wil komen. Ook de nog grotere Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) vraagt een Belgische licentie. ICBC wil vooral een advies- en assistentiecentrum worden voor Chinese ondernemers in België.

Tel. Bank of China Brussel: 02/405.66.88

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?