Einddatum werken Budabrug nog onbekend

Godfried Roelant
© Belga
02/01/2023
Updated: 02/01/2023 16.38u

In de haven van Brussel zijn maandag de werken gestart aan de Budabrug. Die raakte vrijdagavond beschadigd nadat ze geraakt werd door een boot. De brug is tot nader order afgesloten voor het verkeer, zowel voor schepen als voor wagens.

De infrastructuur raakte zwaar beschadigd toen het schip tegen de brug voer. De brug was in neerwaartse stand toen de boot ze raakte.

De pogingen om de Budabrug in een hogere positie te plaatsen zijn mislukt, waardoor er beslist is om het brugdek volledig te verwijderen om de waterweg zo snel mogelijk vrij te maken. In eerste instantie worden de kabels van de brug verwijderd. Daarna zullen kranen ingezet worden om het brugdek te verwijderen.

Hoelang de werken zullen duren, is nog niet duidelijk. De haven van Brussel hoopt de scheepvaart zo snel mogelijk te kunnen laten hervatten.

De Budabrug, eigendom van de Haven van Brussel die instaat voor de dagdagelijkse operaties, bevindt zich in Neder-Over-Heembeek en Haren. Het is een hefbrug met een doorvaarthoogte van 33 meter die in normale tijden de maritieme voorhaven 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar maakt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni