1796 DE WEEK Billy Bike

Billy Bike bood elektrische deelfietsen aan in de hoofdstad.

Einde verhaal voor deelfietsen van Billy Bike

Max Wyckaert
© BRUZZ
17/06/2022

Billy Bike, het Brusselse bedrijf dat deelfietsen aanbiedt, is failliet. Dat laat het bedrijf weten in een mededeling. De laatste twee coronajaren breken het bedrijf zuur op. Alle creditpacks en actieve abonnementen zullen worden terugbetaald.

In april geraakte al bekend dat Billy Bike op zoek was naar een overnemer via een procedure van gerechtelijke reorganisatie. De schulden stapelden zich op sinds het begin van de coronacrisis. Mede-oprichter van het deelfitsenbedrijf, Pierre De Schaetzen, koesterde toen nog de hoop om met een overnemer het bedrijf in zijn huidige vorm verder te zetten, zonder banenverlies.

Die hoop moet De Schaetzen nu opbergen. “Het afgelopen jaar hebben wij gezocht naar oplossingen via een overname of aanbestedingen,” is te lezen in een mededeling van het bedrijf. Billy Bike was lang in de running voor een aanbesteding van de provincie Waals-Brabant.

“Helaas hebben deze wegen geen succes gehad, ondanks alle moeite die wij in deze potentiële herlanceringen hebben gestoken.” Na een verdubbelde omzet in het eerste kwartaal van 2022, ten opzichte van dezelfde periode in 2021, legt Billy Bike nu de boeken neer.

Abonnementen worden terugbetaald

“In de komende dagen/weken, zullen we de Billy dienst sluiten. Dit is een moeilijk moment voor ons team, dat zo hard heeft gewerkt om een kwaliteitsdienst aan te bieden aan de 25.000 Brusselaars die op onze fietsen rekenen om zich in de hoofdstad te verplaatsen.”

Billy Bikes werd vijf jaar geleden opgericht om een alternatief te bieden voor korte autoritten in de stad, met als doel de levenskwaliteit van alle Brusselaars te verbeteren. Twee miljoen gereden kilometers verder, stopt de rit definitief voor het bedrijf.

Alle creditpacks die in 2022 zijn gekocht, evenals actieve abonnementen, worden terugbetaald. Abonnementen worden niet meer verlengd, maar blijven geldig tot de dienst wordt afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Billy Bike , failliet , faillisement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni