Sibelga.

Elektriciteitsverbruik in Brussel daalt met 18 procent door coronacrisis

TRO
© BRUZZ
01/04/2020

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben invloed op het energieverbruik in Brussel. Sibelga merkt een daling van zowel elektriciteits- als gasverbruik.

Sibelga, de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, stelt vast dat het elektriciteitsverbruik de laatste weken stelselmatig daalde. Tussen 11 en 15 maart was er een daling van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. In de week van 16 tot en met 22 maart was er doordeweeks een daling van 12 en in het weekend 6 procent. En in de week van 23 maart tot 27 maart was er volgens een schatting van Sibelga al een daling van 16 tot 18 procent.

De grootste daling vindt uiteraard plaats bij bedrijven, nu de meerderheid van de werknemers thuis moet werken. Afhankelijk van de sector, stelt Sibelga een daling van 7 tot 43 procent vast. De grootste daling zien ze in restaurants en hotels, die inmiddels al meer dan twee weken verplicht gesloten zijn.

En ook het gasverbruik blijkt te dalen. Tijdens de periode van verplicht thuisblijven signaleert Sibelga een daling van 10 tot 60 procent.

Los van de cijfers, stipt Sibelga nogmaals aan dat, zoals de Brusselse regering heeft opgelegd, niemand zal worden afgesloten van gas of elektriciteit tot en met 30 april. "U kunt rekenen op het engagement en de proactiviteit van een onderneming die zich volledig inzet om elke Brusselaar toegang tot een goed dat nu meer dan ooit essentieel is: energie", aldus directeur-generaal Marie-Pierre Fauconnier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Samenleving , corona , coronacrisis , coronavirus , Sibelga

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni