| In het gebouw waar vandaag een ING-kantoor is (rechts op de foto) wil KFC een nieuw fastfoodrestaurant openen.

Elsene wil geen KFC in Elsensesteenweg

KVDP
© BRUZZ
31/05/2019

Op de Elsensesteenweg nummer 1 wil KFC een nieuw fastfoodrestaurant openen, maar de gemeente Elsene weigert een stedenbouwkundige vergunning. "We willen vermijden dat dit een 'junkfoodwijk' wordt", zegt schepen van Stedenbouw Yves Rouyet (Ecolo).

Dit voorjaar nog opent fastfoodketen KFC haar eerste vestiging in ons land in het Noordstation. Blijkbaar had KFC ook plannen voor een restaurant in de Elsensesteenweg. "KFC had de functiewijziging gevraagd van een gebouw in de Elsensesteenweg dat vandaag een ING-kantoor is", zegt Elsens schepen van Stedenbouw Yves Rouyet (Ecolo).

Maar de gemeente Elsene wil niet weten van een KFC-restaurant. "Wij hebben de stedenbouwkundige vergunning geweigerd, want de wijk is al verzadigd met fastfoodrestaurants. Voor een handelswijk is het belangrijk dat er genoeg diversiteit is aan commerciële activiteiten. De komst van KFC zou een slechte zaak zijn", aldus Rouyet.

'Junkfoodwijk'

Daarnaast haalt Rouyet een van zijn bevoegdheden, dierenwelzijn, aan als argument tegen KFC. "Zij staan bekend om de mishandeling van kippen", klinkt het. Volksgezondheid is het derde argument tegen de komst van KFC. "Er zijn al restaurants van Quick en McDonald's. Niet zo lang geleden kwam daar nog Burger King bij. Wij willen vermijden dat dit een 'junkfoodwijk' wordt", aldus Rouyet nog.

KFC gaat in beroep tegen de weigering van de vergunning. Rouyet gelooft dat de Amerikaanse fastfoodketen geen gelijk zal krijgen. "De stad Brussel had ook al eens een vergunning voor een kebabzaak geweigerd in een wijk waar al veel fastfoodrestaurants waren. De Stad kreeg uiteindelijk gelijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Economie , KFC , fastfood , Elsensesteenweg , Yves Rouyet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni