Faillissement dreigt voor een op de drie bedrijven in evenementensector

© Saskia Vanderstichele
| De heizelpaleizen ontvangen jaarlijks tientallen grote beurzen

Van alle bedrijven die evenementen en beurzen in België organiseren, dreigt tegen eind dit jaar 34 procent failliet te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het handelsinformatiekantoor Graydon, waarover de krant L'Echo zaterdag bericht.

De meest recente maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad hebben zware gevolgen voor de sector, die al fel getroffen werd door coronapandemie, zo klinkt het.

"Met 100 mensen die binnen worden toegelaten, en 200 buiten, zal er geen enkel echt evenement meer mogelijk zijn", zegt Vinciane Morel van de Alliance Belgian Event Federations. "Zolang er geen vaccin is, zullen we gedwongen worden om onze activiteiten te stoppen bij elke nieuwe epidemiegolf." Volgens de Belgische evenementenfederaties loopt de sector dit jaar ongeveer 85 procent van de omzet mis

Dat heeft ook grote gevolgen voor de Brusselse economie. Behalve de concert- en eventhallen zoals bijvoorbeeld Vorst Nationaal, de Eeuwfeestpaleizen en Squaire zijn ook veel hotels en toeleveranciers economisch afhankelijk van deze grote beurzen en evenementen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?