Fosbury & Sons opent coworkruimte in Noordwijk

© Frederik Vercruysse
| Fosbury & Sons, in de Noordwijk.

Het Antwerpse bedrijf Fosbury & Sons opende dit weekend een coworkingspace in het North Plaza-gebouw aan de Albert II-laan. Het is de derde vestiging van Fosbury in Brussel.

Het North Plaza-gebouw, op nummer 7 van de Albert-II-laan, werd de afgelopen jaren helemaal gestript en gerenoveerd. Fosbury huurt er nu voor de komende twaalf jaar het gelijkvloers en de eerste en tweede verdieping.

Net als in de andere vestigingen van Fosbury oogt de ruimte niet als een stereotiepe kantooromgeving. De binnenhuisarchitecten hebben er een aangename, hippe en huiselijk aandoende werkplek van gemaakt. In totaal is er plaats voor vier- tot vijfhonderd mensen, vertelt Stijn Geeraerts, een van de oprichters van Fosbury. Op de benedenverdieping werd een restaurant ingericht, Midori, dat gezonde lunches serveert aan de coworkers.

Voor de verhuring werkt Fosbury met flexibele formules. “Je hebt hier al een werkplek vanaf 15 euro voor een halve dag. Voor een hele dag, lunch inbegrepen, betaal je 25 euro. Huur je voor langere tijd, dan betaal je 295 euro per maand voor een plek in de grote ruimte. Je krijgt dan alle dienstverlening, van receptie tot printer. Een privé-kantoor is ook mogelijk, maar dat is natuurlijk iets duurder,” zegt Geeraerts.

Stijn Geeraerts, één van de oprichters van Fosbury & Sons

Ondanks zijn internationaal klinkende naam is Fosbury & Sons een Belgisch bedrijf. Het werd drie jaar geleden opgericht door de jonge Antwerpenaren Stijn Geeraerts en Maarten Van Gool, met de financiële steun van de Antwerpse projectontwikkelaar Serge Hannecart en een Nederlandse investeerder. Het begon met een coworkruimte in de WATT-toren, de vroegere Electrabeltoren in Antwerpen. In november vorig jaar ging de coworkspace Boitsfort open in een modernistisch, door Constantin Brodzki ontworpen, bedrijfsgebouw in Watermaal-Bosvoorde. In juli volgde de vestiging Alfons, in de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden.

Beide Brusselse locaties doen het goed, zegt Geeraerts. “Ze zijn nog niet helemaal volzet, zoals onze Antwerpse vestiging, maar het loopt vrij goed.”

Fosbury opent volgend jaar nog meer vestigingen, onder meer op de Amsterdamse Prinsengracht en in Valencia.Ook plant het bedrijf nog een vierde locatie in het Brusselse, meerbepaald in het vroegere Actirisgebouw op de Anspachlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?