Gemeenteraadslid: 'De winkelstraten in Vorst zijn in verval'

© Google Maps

“De winkelstraten in Vorst zijn in verval”: met deze boodschap stapt Laurent Hacken (CdH) vanavond naar de gemeenteraad. Een tiental winkels tussen de Jean-Baptiste Vanpéstraat en Neerstalsesteenweg hebben onlangs hun deuren moeten sluiten. De christendemocraat ziet hier een tendens in die zich al langer doorzet.

“Sinds vijf jaar sluit de ene na de andere winkel en de gemeenschap doet hier niets aan. Er is geen enkel uitgewerkt plan voor een heropleving van de wijk", vertelt Laurent Hacken (CdH) in La Dernière Heure. Volgens hem is het hoog tijd dat het bestuur actie onderneemt, omdat het breekpunt waarop iedereen zal vertrekken zienderogen nadert.

Buurtbewoners verkiezen om hun inkopen te doen in de aangrenzende gemeenten, zoals Sint-Gillis en Ukkel. Hacken schrijft dit toe aan het tekort aan parkeerplaatsen en speelruimtes voor kinderen. Dit maakt de wijk weinig aantrekkelijk en zo spreekt ze ook geen nieuwe winkeliers aan, waardoor een mogelijke heropwaardering van de buurt uitblijft.

Het gemeenteraadslid stelt voor om fiscale voordelen in te voeren voor eigenaars, waardoor winkeliers geneigd zouden zijn om terug te keren naar Vorst. Snackbars en kapperszaken wil Hacken daarentegen fiscaal benadelen om zo het commerciële aanbod van de wijk uit te breiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?