Gewest duidt Brexit-manager aan

© shutterstock

Er komt een Brussels coördinatieplatform om de positie van de hoofdstad te verdedigen en verbeteren in het kader van de Brexit. Bij het nieuwe platform hoort ook een Meneer of Mevrouw Brexit.

De Brusselse regering heeft haar goedkeuring gegeven aan het voorstel van Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne om een coördinatie- en overlegplatform op te richten in het kader van de Brexit. Dit voorstel kwam er naar het voorbeeld van initiatieven op federaal niveau. De regering verbindt zich er ook toe haar actieplan te versterken met het oog op de uittreding van het VK uit de EU.

Het platform zal iemand uit de Brusselse economische context aanduiden als ‘Mijnheer of Mevrouw Brexit’. Bedoeling is Brussel te positioneren in verschillende beleidsdomeinen (financieel, vestigingsbeleid, media, audiovisueel, innovatie,…) en een marketingstrategie ontwikkelen bij Britse ondernemingen en overheden. Daarnaast wil men een studie realiseren over de impact van de Brexit op de Brusselse economie en een positieve imagocampagne ontwikkelen in het Verenigd Koninkrijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?