Graffitikunstwerk ter ere van zwaar getroffen luchthavenpersoneel

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 15 juli 2020

Vakbonden ABVV en ACV hebben dinsdag op de luchthaven van Zaventem een graffitikunstwerk onthuld als steunbetuiging voor de zwaar getroffen luchtvaartsector en haar personeel. De grote muurschildering die het luchthavenpersoneel afbeeldt, is aangebracht op het gebouw van het failliete Swissport en is goed zichtbaar vanop de naastgelegen drop-off zone van Brussels Airport.

De situatie voor het luchthavenpersoneel is erg moeilijk sinds de coronapandemie begin maart uitbrak in ons land. In juni legde bagageafhandelaar Swissport de boeken neer. Ondanks de heropstart van het vluchtverkeer, zijn er nog steeds veel onzekerheden. "We zijn bang dat deze crisis heel snel zal vergeten worden en daarom wilden we met dit kunstwerk iets blijvend achterlaten. Zo ziet iedereen die naar de luchthaven afzakt, wie de luchthaven doet draaien", vertelt Sandra Langenus van vakbond ABVV-BTB.

Een stewardess aan de incheckbalie, een bagagist, een operationele medewerker op het tarmac of een poetshulp: ze staan allemaal afgebeeld op het graffitikunstwerk waarin de rode en groene kleuren overheersen. Blauw ontbreekt, aangezien de liberale vakbond geen financiƫle steun gaf aan het project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?