Gratis Brussels wifinetwerk heeft nu 221 hotspots

Het gratis wifinetwerk wifi.brussels van het Brussels gewest heeft momenteel 221 toegangspunten doorheen het gewest. "Maar we zitten snel aan de limiet. We zullen moeten investeren in de capaciteit."

Via de wifi.brussels-hotspots kunnen Brusselaars of toeristen op plaatsen in het hele gewest gratis op internet. Het Centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest laat aan BX1 weten dat 109 van die gratis toegangspunten zich bevinden in openbare gebouwen, zoals bibliotheken of gemeentehuizen. 70 ervan zijn te vinden in metro en premetrostations van de MIVB. De meest gebruikte hotspots? Die zijn te vinden in het metrostation van het Zuidstation, het metrostation Kunst-Wet en het metrostation De Brouckère. Op plaats 4 staat de hotspot op de Grote Markt.

In totaal zijn er 2 miljoen accounts aangemaakt om in te loggen via wifi.brussels sinds 2016. Daarmee werd 5 miljoen keer verbinding met het internet gemaakt. Een overzicht van alle hotspots vindt u hier.

Bernard Clerfayt (Défi) is minister van Digitalisering in de nieuwe Brusselse regering. Hij is blij met het succes van het netwerk. "De spots kennen veel succes en dragen bij aan een beeld van Brussel als een moderne stad", aldus de minister. "Voor toeristen zijn de hotspots van groot belang, maar ook voor studenten."

Om dat beeld te behouden, zal het gewest wel moeten blijven investeren in wifi.brussels. "We zullen snel aan de limieten van de capaciteit zitten", beseft Clerfayt. "Daarom zullen we moeten investeren om de capaciteit van de verbindingen te versterken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?