Groepsvordering Test Aankoop tegen Ryanair: pleidooien niet voor juni 2020

© PhotoNews
| De pleidooien in de rechtszaak die de verbruikersorganisatie Test Aankoop tegen luchtvaartmaatschappij Ryanair aanspande, worden niet voor juni 2020 gehouden (archiefbeeld).

De pleidooien in de rechtszaak die de verbruikersorganisatie Test Aankoop tegen luchtvaartmaatschappij Ryanair aanspande, worden niet voor juni 2020 gehouden en mogelijk pas in september van volgend jaar. De betrokken partijen hebben vrijdag een kalender vastgelegd voor de uitwisseling van hun conclusies.

De groepsvordering van Test-Aankoop tegen Ryanair werd vrijdag ingeleid voor de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel. De bedoeling is schadevergoeding te krijgen voor de naar schatting 40.000 reizigers die vorige zomer hinder ondervonden van de stakingen van Ryanair-personeel op de luchthavens van Zaventem en Charleroi.

Alle passagiers van de vluchten die getroffen werden door de stakingen op 25 en 26 juli, 10 augustus en 28 september 2018, kunnen zich aansluiten bij de vordering. Ryanair weigert tot dusver vergoedingen aan passagiers te betalen voor de vertraging en annulering van vluchten door de stakingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?