Grootste Lego Store van België opent in de Nieuwstraat

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 30 maart 2021

De tweede en grootste Lego Store van ons land heeft zijn deuren in de Nieuwstraat geopend. Een Lego-versie van Manneken Pis, gemaakt door Lego-kunstenaar Dirk Denoyelle, verwelkomt bezoekers in de kleurrijke bouwwereld van het Deense speelgoedmerk. BRUZZ-reporter Saïd kon als fervente legofan niet ontbreken bij de opening.

Na het filiaal in Wijnegem Shopping Center vestigt Lego zich nu in onze hoofdstad met een winkel van 270 vierkante meter. Voor Brand Manager Benelux bij Lego Maurits Stolte was de locatie in de Nieuwstraat voor de hand liggend. “Door de nieuwe Lego Store te openen op deze toplocatie in het hart van Brussel, willen we zoveel mogelijk gezinnen en fans de mogelijkheid geven de nieuwste Lego-producten te ontdekken.”

Naast de speelgoedversie van Manneken Pis, wordt de winkel versierd met een mozaïek in Lego van het Atomium en een miniatuurversie van de Grote Markt en de Brusselse skyline gemaakt door de plaatselijke Lego-fanverenigingen. “Met de inrichting van onze Store geven we graag een knipoog naar de plaatselijke cultuur,” vertelt Stolte.

In de winkel kunnen Lego-fans onder meer terecht aan een ‘Kies & Bouw-wand', waar ze een beker kunnen vullen met alle mogelijke steentjes en elementen of een minifiguur kunnen samenstellen uit allerlei haarstukjes, lijfjes, hoofden en benen.

Door de huidige coronamaatregelen moeten klanten wel tot 24 uur op voorhand een afspraak maken om te kunnen winkelen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?