Grootste staking ooit bij Ryanair op 28 september

© PhotoNews
| Staking van het boordpersoneel van vliegtuigmaatschappij Ryanair in Brussels Aiport: "Ryanair must change" (archiefbeeld).

De grootste staking uit de geschiedenis van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zal waarschijnlijk plaatsvinden op vrijdag 28 september. Dat is vernomen van een vakbondsbron.

Verschillende Europese vakbonden (België, Spanje, Portugal, Italië en Nederland) die het cabinepersoneel vertegenwoordigen zijn vorige week vrijdag samengekomen in Rome. De bonden pleiten er al maanden voor om de nationale sociale wetgevingen van de landen waar Ryanair actief is, toe te passen en niet enkel de Ierse wetgeving.

Eerder dreigde het cabinepersoneel al met "de grootste staking ooit" bij Ryanair in de laatste week van september. De precieze datum zou donderdag meegedeeld worden tijdens een nieuwe vergadering van de bonden, dit keer in Brussel.

Die datum is voorlopig vastgelegd op vrijdag 28 september, zegt Didier Lebbe, secretaris bij de christelijke bediendebond CNE. De pilotenvakbonden zouden zich nog kunnen aansluiten bij de actie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?