Horeca Brussel blij met verlaging btw

De organisatie Horeca Brussel is tevreden met de beslissing van de Europese ministers van Financiën om een verlaging van de btw in te voeren vanaf 2011. In plaats van de huidige 21 procent wordt het mogelijk 6 procent.

De horeca hoopt dat die maatregel het aantal faillissementen kan terugdringen. In februari telde het Brussels Gewest zo'n negen procent meer faillissementen dan het jaar ervoor.

Ook hoopt de organisatie dat de maatregel een invloed zal hebben op het zwartwerk in de sector en dat die zal verminderen. Voor veel kleine horecazaken zit er nu vaak niets anders op om dingen in het zwart te doen als ze willen overleven, zegt Marc Van Mulder van Horeca Brussel. "Zowel de politici, onze minister van Financiën, als de hoogste instanties bij de btw en de belasting zijn het er unaniem over eens dat een kleine horecazaak nu niet kan overleven als er geen zwartwerk is." Van Mulder hoopt dat deze horecazaken door de maatregel aan een verwittingsproces kunnen beginnen.

De restaurantbezoekers zullen de verlaging van de btw wel niet meteen in hun portefeuille voelen, aldus Van Mulder, omdat enkel de grote horecazaken de verlaging zullen kunnen doorrekenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?