Huawei opent eerste Europese winkel in Sint-Katelijnestraat

© Huawei

Donderdagavond vond de officiële opening van de Huawei-winkel in de Sint-Katelijnestraat plaats. Het is het allereerste filiaal van de Chinese telecomgigant in Europa. De winkel kwam er in de plaats van een Aziatische supermarkt.

"Het is niet zomaar een winkel", benadrukt Belgische directeur Dirk Pauwels aan brusselnieuws.be. "Het is een Customer Experience Center. Dat betekent dat we niet als hoofddoel het verkopen van toestellen hebben. Je kunt hier alle producten in ons aanbod ontdekken en vergelijken. Er is ook een polyvalente ruimte, die voor opleidingen, demonstraties of bètatesten zal gebruikt worden.”

Voorts is de vestiging een fysiek aanspreekpunt voor klanten met vragen en feedback over de aangeboden producten.

Chinatown
De winkel ligt niet toevallig in het (bescheiden) Brusselse Chinatown. De Chinese smartphonefabrikant etaleert daarmee zowel zijn band met het moederland als zijn imago van meer sobere tegenhanger van Apple, dat recent een grote winkel opende in de veel duurdere bovenstad.

"We willen graag het alternatieve en trendy publiek aantrekken van de Dansaertwijk en hebben daarom niet voor een klassieke winkelstraat gekozen", aldus nog Pauwels. De winkel is te vinden in de Sint-Katelijnestraat nummer 12. Tot voor kort zat daar een Aziatische supermarkt.

Huawei kondigde eerder dit jaar ook de opening van onderzoekscentrum aan in Brussel. De telecomfabrikant wil ook in samenwerking met het Gewest werk maken van de uitbouw van de 5G-technologie voor mobiele telefonie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?