Jean-Claude Daoust nieuwe voorzitter Beci

© tvbrussel
Jean-Claude Daoust is de nieuwe voorzitter van de Brusselse werkgeversorganisatie Beci. De ondernemers willen Brussel zien uitgroeien tot een volwaardig gewest. Opleiding en mobiliteit zijn de grootste uitdagingen om Brussel aan het werk te krijgen, klinkt het.

De nieuwe voorzitter van Beci was eerder al voorzitter bij de Belgische werkgeversorganisatie VBO. Nu hij voor Brussel opkomt, ziet hij het gewest liefst als evenknie van Vaanderen en Wallonië. Maar dat is het nog niet. "We zijn wel een regio, maar we houden ons ook bezig met communautaire zaken," zegt Daoust. "Alle instanties zouden moeten samenwerken als een blok."

Daoust wil Brussel aan het werk, een kolfje naar de hand voor de bestuurder van Daoust interim. Hij bouwde het Brusselse interimbureau van zijn vader uit tot een veelzijdige specialist in human resources. Geschikt personeel zoeken voor een job is steeds meer een probleem in Brussel.

"Het onderwijs moet kwalitatief worden," zegt Daoust. "Zeker langs Franstalige kant.'

De activering van werkzoekenden is te laag. En nergens in Europa is het systeem voor werkloosheidsvergoedingen zo laks als in België, merkt Daoust op.

"Nu rollen ze van de schoolbanken automatisch naar de dop, en daar blijven ze," aldus Daoust. "Er zijn wel een aantal beslissingen genomen op dat vlak, maar dat kan zeker beter."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?