Koeriers stoppen met beleg Deliveroo

© Saskia Vanderstichele
| De koeriers zouden mogen kiezen onder welk statuut ze werken.
Updated: 26-01-2018 - 17:01

Er is een akkoord tussen de betogende fietskoeriers en Deliveroo. Dat melden de koeriers en het bedrijf aan BRUZZ. De koeriers gaan samen met de directie van Deliveroo rond de tafel zitten, en breken in ruil daarvoor hun beleg van de Brusselse zetel af. Dat zou binnen het uur gebeuren.

Volgens Sylvain Merlo, een van de betogende fietskoeriers voor de Brusselse zetel van Deliveroo, is er een akkoord tussen de directie en de koeriers. Die laatsten zullen hun beleg van het gebouw in Elsene afbreken, in ruil daarvoor is Deliveroo bereid rond de tafel te gaan zitten bij minister van Economie Kris Peeters (CD&V).

Deliveroo: 'Wij geven de voorkeur aan dialoog'

Eerder klonk het nog dat er een akkoord was over de nakende statutenwijziging bij Deliveroo, maar die informatie blijkt niet te kloppen. Deliveroo zelf laat weten dat het "blij" is dat de koeriers aan hun vraag tegemoet komen en hun beleg afbreken, en dat de zaak "vreedzaam" afgehandeld is kunnen worden.

"Wij geven altijd de voorkeur aan dialoog met de koeriers," stelt het bedrijf in een persbericht. "Daarom hebben wij onze statutenwijziging ook opgesteld in functie van hun wensen."

'Beleg eindigt binnen het uur'

Een eerdere versie, waarin werd gesteld dat Deliveroo tegemoet komt aan de verzuchtingen van de koeriers omtrent de nakende statutenwijziging, klopt dus niet.

Merlo laat weten dat de koeriers "binnen het uur" hun beleg zullen afbreken. Daarmee komt evenwel geen einde aan de Deliveroo-saga, die zich nu opnieuw rond de onderhandelingstafel zal afspelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
="20180122
="Koning
="WINDMOLEN
="Actiris
="Wonen
="Thomas

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?