Lloyd's schept 'tientallen, geen honderden' banen in Brussel

© Insurance and risk professional

In de Brusselse hub die Lloyd's of London in 2019 wil openen, zullen "tientallen, geen honderden" mensen tewerkgesteld worden. Dat heeft Lloyd's-voorzitter John Nelson donderdag gezegd.

Lloyd's of London is de grootste verzekeringsmarkt ter wereld. Het bevestigde donderdag berichten dat het Brussel gekozen heeft voor de oprichting van zijn nieuwe Europese dochtermaatschappij.

Met de beslissing wil Lloyd's na de Brexit zijn toegang tot de Europese markt vrijwaren. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen in de Brusselse hub zullen werken. Het zullen er enkele tientallen zijn, zei voorzitter Nelson aan Bloomberg. Het is de bedoeling dat de vestiging in Brussel op 1 januari 2019 zijn deuren opent.

Brexit

In 2016 stemden de Britten ervoor om de Europese Unie te verlaten. Die uitstap werd al snel bekend als de 'brexit', de Britse exit, die zal plaatsvinden op 31 januari 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?