Luchthavenbeheerder: 'Donderdag opnieuw normaal verkeer'

© PhotoNews
| Door een staking van het bagagepersoneel op Brussels Airport zijn er nog steeds vluchten geannuleerd.
Updated: 31-10-2018 - 18:01

Op donderdag verwacht Brussels Airport een terugkeer naar de normale operaties. Op woensdag was door de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner nog een honderdtal van de 620 vluchten geannuleerd. Dat zegt woordvoerster van de luchthaven Anke Fransen.

Brussels Airport verwacht donderdag een terugkeer naar de normale operaties, nu de directie van Aviapartner en de vakbonden tot een akkoord zijn gekomen na meer dan zes stakingsdagen bij de afhandelaar op de luchthaven.

De luchthavenbeheerder is tevreden met het akkoord, maar betreurt de zware impact van de staking op de passagiers en luchtvaartmaatschappijen tijdens de herfstvakantie. Door de staking zijn 960 vluchten geannuleerd, met gevolgen voor bijna 115.000 reizigers, aldus Brussels Airport in een persbericht.

1.500 stuks bagage

De luchthavenbeheerder raadt passagiers aan om de website van Brussels Airport te controleren voor de laatste vluchtinformatie, of om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij indien Aviapartner instaat voor de afhandeling.

Wat betreft de mensen die door de staking hun bagage moesten achterlaten, daar raadt Brussels Airport aan om niet naar de luchthaven te komen tot ze bericht hebben gekregen dat ze die kunnen ophalen.

In totaal gaat het om 1.500 stuks bagage die passagiers donderdag en vrijdag moesten achterlaten en die sindsdien geblokkeerd zitten op de luchthaven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?