Lufthansa en Brussels Airlines bereiken akkoord

De luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Brussels Airlines hebben een definitief akkoord bereikt over een overname. Lufthansa zou 250 miljoen betalen voor Brussels Airlines. De Brusselse maatschappij zou grotendeels onafhankelijk blijven en haar naam en hoofdkantoor in Brussel blijven behouden.

Twee weken geleden lekte uit dat het Duitse Lufthansa interesse zou hebben in Brussels Airlines. Beide partijen zouden gesprekken voeren over een participatie van Lufthansa in SN Airholding, de moedermaatschappij van Brussels Airlines. Lufthansa zou grote plannen hebben voor de verdere groei en ontwikkeling van de maatschappij.

Brussels Airlines weigerde eerder vandaag alle commentaar, maar intussen is geweten dat Lufthansa via een kapitaalsverhoging 45 procent in handen krijgt en dat een volledige overname over twee jaar mogelijk is.

Lufthansa heeft al aan het personeel van Brussels Airlines gezegd dat er geen ontslagen zullen vallen. Anita Van Hoof van de socialistische vakbond is positief: "De situatie blijft op het ogenblik zoals ze is. Lufthansa heeft al gezegd dat ze niet zullen ontslaan, dat ze dat nooit doen, zelfs niet in de periode van 9/11. Ze hebben toen oplossingen gevonden met de vakbonden."

Luchtvaarspecialist Robrecht Willaert spreekt van een goede zaak voor beide maatschappijen. "Met de hoge brandstofkosten is het goed dat Brussels Airlines zijn treintje kan vasthangen aan de grote locomotief van Lufthansa, dat zelf een beetje vastzit met zijn grote luchthavens in Duitsland, waar ze moeilijk nog kunnen uitbreiden. Dus Brussel wordt zeker een nieuwe hub, zeker ook met de sterkte van Brussels Airlines op Afrika."

Straks geven Brussels Airlines en Lufthansa een gezamenlijke persconferentie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?