Man beroofd van 40.000 euro krijgt geen vergoeding van bankfiliaal Fortis

© PhotoNews
| Een bankkantoor van BNP Paribas Fortis in Brussel.

Zo’n 40.000 euro aan spaargeld verdween uit een bankkluisje bij BNP Paribas Fortis in Laken. “Het werk van een Bulgaarse dievenbende, waar de bank niets aan doet,” vertelt Alain Talloen aan de krant Het Laatste Nieuws

Op 8 januari 2013 beslist Alain Talloen de spaarcenten van zijn grootmoeder, zo’n 40.000 euro, veilig op te bergen bij BNP Paribas Fortis op de Houba de Strooperlaan in Laken. In november keert Alain terug naar de bank en blijkt het onbeschadigde kluisje volledig leeg te zijn. 

“Ik ben zelf in al die maanden niet naar de bank geweest,” vertelt Alain Talloen. “Eerst zei de bank dat ze mij zouden vergoeden, maar tijdens het laatste gesprek werd duidelijk van niet.” 

Onderzoek 

Momenteel loopt een gerechtelijk onderzoek, na een klacht van Talloen. “Het verloopt moeizaam, vooral door de houding van BNP Paribas Fortis,” vertelt hij. “Daarom ben ik zelf beginnen zoeken.” 

De Brusselaar heeft ondertussen al vijf Brusselse slachtoffers gevonden waarvan het geld op dezelfde manier ‘verdween’. Het ene slachtoffer verloor 25.000 euro, het andere tot wel 80.000 euro aan juwelen.  

Het openmaken van zo’n kluisje is helemaal niet moeilijk. “Na opzoekingswerk vond ik een Youtube-filmpje waarin een expert toont hoe Bulgaarse bendes met speciale sleutels de kluis openen,” vertelt hij. “Zo moet het ook hier gebeurd zijn. Iedereen denkt dat zijn geld veilig zit bij de bank, maar dat is niet zo.” 

'Samen staan we sterker' 

De Brusselaar blijft overtuigd dat er nog slachtoffers zijn van soortgelijke situaties. “Ook in Frankrijk zijn verschillende mensen op die manier geld kwijtgeraakt,” vertelt hij. “Ik wil iedereen samenbrengen. Samen staan we veel sterker als we vergoed willen worden.” 

Bij de bank BNP Paribas Fortis wil men niets kwijt over Alain Talloens verhaal. “Het gerechtelijk onderzoek loopt nog en daarom reageren wij niet,” vertelt woordvoerder Hans Mariën aan Het Laatste Nieuws.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?