Manifestatie gele hesjes op vrijdag geannuleerd

© Photonews
|
Updated: 27-11-2018 - 07:28

De manifestatie van de 'gele hesjes' van komende vrijdag in Brussel is geannuleerd. Dat heeft mede-organisator, Gary Ducran, maandagavond in een video op sociale media bekendgemaakt. Burgemeester Philippe Close (PS) had nochtans zijn toestemming gegeven.

De politie van Brussel had maandag toestemming gegeven voor de bijeenkomst, die normaal om 13.00 uur zou starten aan het Jubelpark. Volgens Ducran kon hij niet genoeg mensen verzamelen.

Te weinig overleg

"De gele hesjes-beweging is een volksbeweging," zegt hij. "Ik ben niet de woordvoerder van de gele hesjes, ik ben gewoon een burger. Omdat er tegelijk een illegale mars van de gele hesjes op poten werd gezet, die veel polemiek veroorzaakte, heeft mijn groep beslist om onze legale mars te annuleren."

In een video op sociaalnetwerksite Facebook geeft Ducran ook mee dat er te weinig samenspraak was tussen de verschillende groepen gele hesjes, een beweging die vooral in Wallonië populair is maar stilaan ook ingang vindt in de rest van het land.

Vlamingen?

"We hebben met te weinig mensen gesproken. We moeten er voor zorgen dat iedereen mee is. De groep uit Charleroi, Luik en Verviers. En zelfs uit Vlaanderen," zegt Ducran. "Eerlijk gezegd, ik hou niet van Vlamingen, maar ik heb wel respect voor de Vlaamse gele hesjes."

Hij voegt er wel aan toe dat er een andere datum wordt gezocht voor een nieuwe manifestatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?