Marokkaanse vliegmaatschappij overspoeld na koninklijke oproep voor goedkope tickets

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 15 juni 2021
Updated: 15-06-2021 - 18:59

Voor het kantoor van luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc in Brussel is het maandag tot lange wachtrijen gekomen. Reden is een instructie van de Marokkaanse koning Mohammed VI aan transportbedrijven om "redelijke prijzen" te hanteren voor Marokkanen in het buitenland. De agentschappen kunnen de enorme vraag duidelijk niet aan en sloten uiteindelijk zelfs.

De mededeling van koning Mohammed VI werd razend snel verspreid via sociale media en op Facebookpagina's van instellingen zoals de ambassade van Marokko in België en zorgde voor lange wachtrijen bij Royal Air Maroc in Brussel. "Zowel in de Emile Jacqmainlaan als in de Maria-Christinastraat (waar reisbureaus aanwezig zijn, red.), was er een rush op de tickets", zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie.

"De politiediensten zijn uitgerukt, maar ingrijpen was niet nodig. De tickets waren erg snel uitverkocht, waarna de rust terugkeerde", laat de politiewoordvoerster weten aan onze redactie.

De oproep van de koning dateert van zondag en richt zich tot alle transportbedrijven - zowel via lucht als via land en zee - en met name tot Royal Air Maroc. Zij moeten "redelijke prijzen die binnen ieders bereik zijn" verzekeren voor "leden van de Marokkaanse gemeenschap die in het buitenland wonen". Luchtvaartmaatschappijen moeten ook in "voldoende retourvluchten" voorzien.

Bovendien heeft Mohammed VI "alle toeristische operatoren, zowel in het vervoer als in het hotelwezen" aangespoord om Marokkanen uit het buitenland "in de beste omstandigheden en tegen de beste prijzen te ontvangen", luidt het nog in de koninklijke boodschap.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?