Meer dan helft van Brusselse hotels nog steeds gesloten

© PhotoNews

De Belgische grenzen zijn opnieuw open, maar de hotels blijven nagenoeg leeg in de hoofdstad. Dat blijkt uit cijfers die Belga verkreeg bij de Brussels Hotel Association. Meer dan de helft van de Brusselse hotels zijn nog steeds gesloten en de vooruitzichten voor de zomer zijn weinig hoopgevend.

Momenteel is er een gemiddelde bezetting van slechts 3,9 procent in de hotels in het Brussels gewest. Een enorme daling in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, want toen bedroeg het bezettingscijfer 81,7 procent. Toeristen en zakenmensen blijven nog weg en daardoor zijn de verwachtingen voor de zomer ook erg laag. In een optimistisch scenario wordt er slechts een bezetting van 15 procent verwacht in de zomermaanden. Ook voor het vierde trimester van het jaar wordt verwacht dat de hotels maximaal voor 25 tot 30 procent gevuld zullen zijn.

Brussels Hotels Association spreekt nu van een crisis die al zes maanden duurt, want al voor het instellen van de lockdown zagen de hotels de reservaties sterk afnemen. De hotels zijn voor 85 procent afhankelijk van internationale klanten. Meerdere hotels namen al de beslissing om pas in september of later te heropenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?