MIVB werft meer dan 800 mensen aan

De nieuwe Marconi-tramstelplaats van de MIVB aan de Ruisbroeksesteenweg De nieuwe Marconi-tramstelplaats van de MIVB aan de Ruisbroeksesteenweg
© PhotoNews
| Ook in de nieuwe Marconi-tramstelplaats van de MIVB aan de Ruisbroeksesteenweg zullen volgend jaar nieuwe MIVB-arbeiders werken.
© PhotoNews
| Ook in de nieuwe Marconi-tramstelplaats van de MIVB aan de Ruisbroeksesteenweg zullen volgend jaar nieuwe MIVB-arbeiders werken.

Bij de Brusselse maatschappij MIVB kunnen dit jaar 840 mensen aan de slag, de Vlaamse maatschappij De Lijn sprak eerder al van bijna 700 aanwervingen. Vooral de zoektocht naar technici belooft moeilijk te worden.

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij wierf vorig jaar 862 mensen aan, en verwacht dit jaar 840 vacatures. Ze gaat onder meer op zoek naar meer dan 500 bestuurders, meer dan 150 technische medewerkers en een dertigtal veiligheidsmedewerkers.

Een van de prioriteiten is meer vrouwen aantrekken - momenteel maken zij iets meer dan 10 procent uit van de ruim 9.000 werknemers. De aanwervingsploeg van de MIVB kreeg het afgelopen jaar bijna 34.000 sollicitaties, ofwel gemiddeld meer dan 2.800 per maand. Een job bij de MIVB is dus gegeerd.

Een gelijkaardig beeld is er bij Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn. De maatschappij zoekt bijna 700 nieuwe werkkrachten. Bij de spoorwegen - spoorwegmaatschappij NMBS en spoornetbeheerder Infrabel - zullen zowat 1.500 mensen aan de slag kunnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?