Negatief advies voor uitbreiding Woluwe Shopping Center

De overlegcommissie geeft een negatief advies over de uitbreiding van het Woluwe Shopping Center. Een consultatieronde met de omwonenden, de brandweer, de gemeente en Mobiel Brussel leverde overwegend negatieve opmerkingen op.

Om tegemoet te komen aan het jaarlijks toenemende aantal bezoekers en om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken, wil Woluwe Shopping Center uitbreiden. Concreet gaat het om de bouw van een nieuwe vleugel van 10.000 vierkante meter. De huidige 45.000 vierkante meter zouden daardoor uitgebreid worden naar 55.000 vierkante meter.

Ook de parkeerruimte wordt uitgebreid met 200 extra parkeerplaatsen. Vooral die gemakkelijke parkeergelegenheid blijkt immers een belangrijke troef te zijn voor het winkelcentrum ten opzichte van bijvoorbeeld de Nieuwstraat in het centrum van Brussel.

Toch lieten heel wat omwonenden en betrokken partijen zich negatief uit over de geplande uitbreiding. Ze vrezen voor een mobiliteitsinfarct als de uitbreiding er komt. De wijkcomités kregen in hun strijd de steun van Interenvironnement, de Franstalige federatie van wijkcomités en Brusselse verenigingen die ijveren voor een verbetering van de kwaliteit van het leven in Brusselse Regio. Zij vinden dat het project te veel is toegespitst op het autoverkeer en dat er geen duidelijk plan is om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te verbeteren. Bovendien is de zogeheten ecologische voetafdruk van het project te zwaar. De schepen van Openbare Werken van Sint-Lambrechts-Woluwe verwijt de promotor ook een gebrek aan professionalisme.

Het hele dossier moet nu wel naar het Gewest, maar zoals de plannen er nu voorliggen, ziet het er naar uit dat het project ook daar op een negatief advies zal stuiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?