Nieuw overleg tussen directie en vakbonden D'Ieteren levert niets op

© Google Street View

Een nieuw overleg tussen de directie en de vakbonden bij de groep D'Ieteren, die de merken van de Volkswagen-groep invoert in België, heeft niets opgeleverd. Dat is na afloop vernomen bij vakbondsman Jean-Paul Sellekaerts (ABVV-MWB).

Afgelopen dinsdag werd nog een nieuw voorstel overgemaakt aan de vakbonden, met arbeidsvoorwaarden die gedeeltelijk worden aangepast aan die van de markt op het gebied van arbeidstijd en extralegale voordelen. "Er zijn punten en komma's bijgevoegd, maar inhoudelijk is niet echt iets aangepast dat onze mening kan veranderen", aldus Sellekaerts.

Of de staking verder gaat, is voorlopig nog onduidelijk. Vrijdag staat een algemene vergadering op het programma waar de directie opnieuw informatie zal geven aan het personeel. Komende woensdag organiseren de vakbonden een referendum, waarin ze de werknemers zullen vragen naar hun mening over het voorstel van de directie. Pas dan wordt beslist over een mogelijke voortzetting van de staking.

Het werk bij de garages van D'Ieteren werd twee weken geleden neergelegd na de aankondiging door de directie dat ze de loon- en arbeidsvoorwaarden er wil terugschroeven. Het gaat om de D'Ieteren Centers in Zaventem, Drogenbos, Anderlecht en Elsene, die verkoop- en naverkoopdiensten bieden voor de merken Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, My Way en Wondercar. Bij de garages werken zowat 400 mensen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?