Nieuw tramdepot voor MIVB

Vervoersmaatschappij MIVB heeft een nieuw tramdepot gebouwd aan de Verdunstraat in Haren, met plaats voor 120 lange trams. In tegenstelling tot andere depots ligt het buiten de stad. Het zal gebruikt worden om oude en nieuwe trams te stallen.

"De afgelopen jaren tellen we steeds meer reizigers," zegt MIVB-woordvoerster An Van Hamme. "Daarom hebben we nieuwe trams besteld. Maar die moeten natuurlijk ook ergens gestald worden." De MIVB heeft er alles aan gedaan om het depot goed te integreren in de buurt. De betonnen gevels zijn bedekt met klimplanten en het gebouw is geïsoleerd met dubbel glas om geluidsoverlast te beperken. Er wordt ook regenwater gebruikt om de trams te wassen en voor de sanitaire voorzieningen.

Het nieuwe depot kost 32 miljoen euro en moet eind dit jaar af zijn. Het project geeft de Stad Brussel de kans om de Verdunstraat te ontdubbelen, die nu oververzadigd is door tweerichtingsverkeer. De straat wordt een eenrichtingsstraat met meer parkeerplaatsen. "Ook de zogenaamde Verdunstraat-bis zal ontdubbeld worden," zegt Van Hamme. "De Stad Brussel geeft aan de mensen die daar een tuin hebben, de gelegenheid hem om te vormen tot bouwgrond, die ze zelf kunnen benutten of verkopen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?