Nieuwe cargomaatschappij op Brussels Airport

© Brussels Airport

Op Brussels Airport is donderdag een nieuwe vrachtmaatschappij neergestreken: Suparna Airlines. De Chinese maatschappij zal drie keer per week vliegen van en naar Brucargo, de vrachtafdeling van de luchthaven van Zaventem.

Opmerkelijk is het zeker, dat in coronatijden net nu een cargomaatschappij van en naar China begint te vliegen. Suparna Airlines zet een Boeing 747 in op een route die vertrekt in China (met de steden Nanjing en Zhengzhou), dan via Brussel naar de Russische hoofdstad Moskou gaat en zo weer naar China (Nanjing).

De maatschappij is de opvolger van Yangtze River Express, die in het verleden al op Brussels Airport vloog. Begin 2017 trok ze weg, naar verluidt omwille van de Brusselse geluidsboetes.

"Vrachtactiviteiten zijn belangrijker dan ooit voor de economie en de gezondheidsdiensten in België", verwijst Brussels Airport naar de coronacrisis. "Door luchtverbindingen open te houden voor de hele wereld voor het transport van farmaceutische producten, medische benodigdheden en allerlei verschillende leveringen, vechten we tegen het coronavirus."

Op Brucargo is sinds kort ook af en toe een vrachtvliegtuig te zien van Silk Way West Airlines, gevestigd in Azerbeidzjan. Maar dat is nog geen vaste klant van de luchthaven, luidt het daar. De maatschappij voert in Brussel momenteel cargovluchten uit voor andere maatschappijen, maar de kans zou reëel zijn dat ze een reguliere cargoverbinding zal openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?