Nieuwe Lidl in Sint-Gillis doet stof opwaaien

De plannen voor een nieuwe Lidl op de Charleroise Steenweg in Sint-Gillis stuiten op verzet. Verschillende buren verzetten zich tegen het project. Er circuleren ook twee petities. Dat schrijft La Libre Belgique.

"Lidl voorziet twee plekken om goederen te lossen, één op de Charleroise Steenweg en één in de Sint-Bernardusstraat, en ze hebben een bedrijfsruimte van 534,2 vierkante meter die nog uitgebreid zou kunnen worden", zegt een ongeruste buurtbewoner. "Deze commerciële plannen zijn in contrast met het residentiële karakter van de wijk. We hebben op dit moment al te maken met dagelijkse leveringen in de buurt." 

Parkeerplaats 
De omwonenden van de toekomstige Lidl vrezen dan ook dat met de komst van de winkel ook de verkeersdrukte enorm zal toenemen.  

"Uit studies blijkt dat de verwachte opkomst zo'n 6.000 klanten per week zijn en zo'n 600 auto's per dag die in de Sint-Bernardusstraat een parkeerplaats zullen proberen vinden", klinkt het. 

Overaanbod 
Een ander pijnpunt is het feit dat de buurt volgens de buurtbewoners al over voldoende winkels en markten beschikt. 

"De bouw van een nieuwe Lidl zal ten koste zijn van kleine handelaren die er voor hen waren, net als de markten waar verse producten met een goede prijs/kwaliteitverhouding te koop zijn", legt een andere buurtbewoner uit. " 

Gemeenteraad 
Vincent Henderick, CDH-gemeenteraadslid voor de oppositie, zal het college bij de volgende gemeenteraad om uitleg vragen. "De plannen voor de parking met 45 plaatsen en de laadzones zijn problematisch", stelt hij. "En dat geldt ook voor de mogelijke gevolgen hiervan op het verkeer en het openbaar vervoer." 

De gemeente moet zijn advies voor de bouw van de nieuwe Lidl geven op het overlegcomité dat gepland is op 28 maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook