Een vrouw met mondmasker en een smartphone aan de Apple-flagshipstore aan de Guldenvlieslaan
© PhotoNews | Een vrouw met mondmasker en een smartphone aan de Apple-flagshipstore aan de Guldenvlieslaan.

Nooit meer zonder stroom dankzij deelbatterijen voor smartphones

ADD
© BRUZZ
21/03/2022

De start-up Naki Power pioniert onder meer in Brussel met de verhuur van batterij-packs. Die externe batterijen zijn verspreid over de stad. Je kunt ze voor een euro per halfuur huren via de app van Naki Power.

Naki Power, een jonge start-up die externe batterijen aanbiedt, heeft in Brussel een netwerk uitgebouwd van zo'n vierhonderd verhuurpunten van batterij-packs. Een batterij-pack huren doe je met de app van Naki Power. Die toont waar je een verhuurpunt kunt vinden en laat je een batterij ontgrendelen door een QR-code te scannen.

De huur (inclusief het juiste kabeltje) kost een euro per half uur, met een plafond van 6 euro per dag. De batterij, met een capaciteit van 5.000 mAh, kan in eender welk station in Brussel – of daarbuiten – weer ingeleverd worden.

"In China en andere Aziatische landen is het systeem van batterijverhuur al behoorlijk ingeburgerd," stelt ondernemer en mede-oprichter Zaccaria Aghemio in La Dernière Heure. In 2019 kwam hij samen met Brusselaar en ex-collega Tim Rucquoi-Berger op het idee om het concept ook in Europa te lanceren. Samen met Vlaming Philippe De Schutter richtten ze daarvoor de start-up Naki Power op.

Intussen zijn de batterijen beschikbaar in verschillende Europese steden waaronder ook Gent, Antwerpen, Parijs, Berlijn, München, Stockholm of Madrid.

De verhuurstations staan op locaties waar veel volk komt, voornamelijk in de horeca, maar bijvoorbeeld ook in metrostations, musea of winkelcentra. Voor horeca-uitbaters is het een extra dienst die hen amper iets kost.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie