Océade en Mini-Europa niet noodzakelijk langer open

© Océade
De eigenaar van Océade en Mini-Europa wil overleg met de stad Brussel voor hij beslist of de twee parken twee jaar langer open blijven. “Ik wil weten of het de Stad wel menens is.”

Vrijdag raakte bekend dat de twee attractieparken dan toch twee jaar langer mogen openblijven. Na lang dralen maakte de Stad dat voorstel over aan Thierry Meeùs, de eigenaar van de twee parken.

Het aanbod van de Stad betekent echter niet dat de twee publiekstrekkers - vorig jaar nog goed voor circa 600.000 bezoekers samen - ook echt twee jaar langer blijven. Meeùs vraagt alvast overleg voor hij een beslissing neemt. "Voorlopig blijven we bij de sluitingsdatum van eind augustus."

Verstandhouding
"We zijn eerlijk gezegd niet zeker of de Stad wel in een goede verstandhouding wil samenwerken", zegt de eigenaar aan brusselnieuws.be. "Daar zijn verschillende redenen voor. Zo is het nu al duidelijk dat Neo ten vroegste over vier jaar met werken begint. Waarom dan de verlenging tot twee jaar beperken? Twee jaar extra maakt veel verschil voor ons personeel, voor de afschrijvingen van investeringen,…"

Meeùs en zijn ploeg begrijpen ook niet goed waarom de verlenging die ze al een jaar vragen er nu pas komt. "Op drie maanden voor de sluiting nota bene! Terwijl we al in fase 2 van een procedure voor collectief ontslag zitten en er dus ook al flink wat mensen vertrokken zijn."

50 euro dagtarief
Bij Océade en Mini-Europa kijken ze ook met argusogen naar de situatie rond Kinepolis. De Stad probeerde onlangs via de vzw Tentoonstellingspark om de vergunning van het bioscoopcomplex te laten vernietigen. De Stad legt ook een dagtarief van 50 euro op voor de parkings rond Kinepolis en de twee attractieparken van Meeùs. "Op die manier wordt het heel moeilijk om mensen naar hier te krijgen."

De Stad Brussel wil Océade en Mini-Europa weg omdat ze geen nieuw project indienden om zich in Neo in te passen. Meeùs stelt dat hij dan 1 miljard euro op tafel moest leggen, een bedrag dat hij niet heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?