Omzet taxi’s keldert door Uber

© Ivan Put

De Brusselse taxibedrijven zagen hun omzet sinds de komst van Uber met ongeveer 20 procent dalen. Dat zegt de taxisector. Sommige chauffeurs gaan ook voor Uber werken.

“Taxibedrijven zien een omzetdaling van 15 à 25 procent”, zegt Pierre Steenberghen van taxifederatie GTL aan de krant De Tijd.

De impact verschilt wel van bedrijf tot bedrijf. Firma’s met een ouder publiek lijden minder onder de opkomst van de Uberpop-app. De concurrentie door Uber laat zich ook vooral voelen in het weekend. Het is vooral dan dat de chauffeurs van Uber, die vaak als bijverdienste rondrijden, aan de slag zijn.

De dalende omzet betekent ook dat taxichauffeurs gemiddeld minder verdienen. Een deel van hun loon hangt immers af van het aantal ritten dat ze presteren.

Verschillende eigenaars van taxibedrijven geven in de krant aan dat nogal wat chauffeurs uit de taxisector dan maar voor Uber gaan rijden.

De app Uberpop werd al verschillende keren illegaal bevonden, omdat de applicatie een stimulans is om sociale bijdragen te ontduiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?