20201125 1732 Zoom Batibouw

| 20201125 1732 Zoom Batibouw

Het aantal bedrijven dat hun kunnen toont op Batibouw loopt verder terug. Voor de volgende editie van de bouw- en verbouwbeurs, in februari op Brussels Expo, zullen nog ruim 350 exposanten aanwezig zijn, zo heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Bij de vorige editie waren er nog zowat 500.

De terugval is al langer bezig. Voor de coronapandemie was er steevast sprake van een duizendtal exposanten. De organisatie linkt de dalende cijfers ook aan de coronacrisis. "Tijdens corona werden budgetten, die origineel toegewezen waren aan beurzen, anders besteed", luidt het. "Aan ons nu de uitdaging om bedrijven te overtuigen om die budgetten opnieuw in fysieke beurzen te investeren."

De volgende editie van de bouw- en verbouwbeurs Batibouw vindt plaats van 17 tot en met 25 februari op Brussels Expo. Dat betekent dat de beurs opnieuw gedurende twee weekends te bezoeken zal zijn. "Dat is op vraag van een groot deel van de exposanten, die zoveel mogelijk bezoekers willen. Tijdens het weekend zijn er meer bezoekers", klinkt het. Op dinsdag 20 en woensdag 21 februari zal de beurs wel gesloten zijn.

Batibouw was tijdens de editie van dit jaar zes dagen geopend, waaronder één weekend. De beurs lokte toen bijna 160.000 bezoekers; dat zouden er dit jaar minstens evenveel moeten zijn.

De beurs zal in februari vier paleizen en de patio van Brussels Expo inpalmen. Belangrijke thema's zijn betaalbaar wonen en duurzaam verbouwen. Er zijn ook toegewijde zones zoals de 'Kitchen Experience', met de nieuwste technologische snufjes voor de keuken, en 'Energy Solutions', met tips om het energieverbruik te optimaliseren. Tijdens de Belgian Building Awards op 22 februari worden prijzen voor architectenbureaus uitgereikt. Vrijdag 23 februari is een professionele dag.

Tickets kosten 15 euro (of 12 euro bij aankoop voor 12 januari). Alle informatie op batibouw.com.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , Batibouw , Brussels Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni