Opnieuw voltijdse werkweken bij Audi Brussel

Autofabrikant Audi trekt alle aangekondigde dagen van economische werkloosheid in haar vestiging in Vorst in. Reden is de meerproductie van de Volkswagen Polo op vraag van Duitsland. Het verschil met noodlijdende autofabrieken als Daf in Westerlo en Opel Antwerpen is dus enorm.

Door de schrootpremie in Duitsland is de populariteit van de Volkswagen Polo de hoogte ingeschoten. Wie zijn oude auto inruilt voor een nieuwe, krijgt er een premie en die maatregel slaat aan.

"De Duitse regering geeft een schrootpremie aan wie zijn oude auto vervangt door een nieuwe. Dat is een premie van 2.500 euro. Voor kleine auto's is in verhouding veel geld," zegt Jan Vanderpoorten van de socialistische vakbond. In België is er al gesproken over een schrootpremie, maar ze is er nog niet.

Om de productie te kunnen volgen, mag de autofabriek in Vorst nu meer dan 6.000 extra Polo's maken voor maart en april. Normaal rollen er iedere maand in Vorst zo'n 5.000 Polo's van de band. Door de meerproductie kan het personeel weer voltijds aan de slag.

De aangekondigde dagen van economische werkloosheid wordt dus ingetrokken bij Audi Brussel. Die beperking was eerder ingeroepen om een antwoord te kunnen bieden op de tanende vraag naar nieuwe auto's en om het begin van de productie van de Audi A1 te kunnen voorbereiden. Tijdens de krokusvakantie wordt er niet gewerkt in de autofabriek, maar daarna volgen dus opnieuw werkweken van vijf dagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?