'Overname Lufthansa goed voor toekomst Brussels Airlines'

Federaal staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) reageert tevreden op de plannen van een mogelijke overname van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines door het Duitse Lufthansa.

Lufthansa voert momenteel gesprekken over een participatie in de SN Airholding, de moedermaatschappij van Brussels Airlines. Het zou gaan om een samenwerking waarin Brussels Airlines zijn onafhankelijkheid en naam zou kunnen behouden binnen de Lufthansa-groep.

Brussels Airlines is de laatste onafhankelijke Belgische luchtvaartmaatschappij. Volgens staatssecretaris Schouppe zijn de plannen goed nieuws voor het voortbestaan van de maatschappij. "Iedereen weet dat de luchtvaartmaatschappijen het vandaag moeilijk hebben. Vooral de kleine maatschappijen maar ook de grote. Lufthansa is een van de weinige maatschappijen die deze crisis goed weet te trotseren."

Ook de vakbonden reageren positief op het nieuws omdat Brussels Airlines door de verkoop over extra kapitaal kan beschikken. De bonden zeggen wel ongerust te zijn over de toekomst van het personeel en vrezen dat er banen verloren zullen gaan door de overname.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?