Peeters: 'Wegtrekken cargomaatschappijen is een wake-upcall'

© Ivan Put

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zeggen het wegtrekken van cargomaatschappijen uit Brussels Airport ten zeerste te betreuren. Weyts wil er alles aan doen om tot een vergelijk te komen, maar houdt vast aan een nieuw belangenconflict als er boetes effectief in de bus vallen bij luchtvaartmaatschappijen.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) liet eerder al verstaan dat Vlaanderen een derde belangenconflict plant bij de eerste kennisgeving van een overtreding van de verstrengde Brusselse geluidsnormen. Die intentie herhaalt hij dan ook donderdag. "Ik betreur ten zeerste het verdwijnen van deze jobs en ik zal er dan ook alles aan doen om tot een vergelijk te komen. Maar van zodra we kennis krijgen van boetes die bij bedrijven toekomen, zullen we niet aarzelen om een belangenconflict in te roepen."

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) noemde donderdag het vertrek van de Slovaakse cargomaatschappij, dat volgens belangenvereniging Air Cargo Belgium 200 banen zou kosten, een wake-upcall. "We moeten zo snel mogelijk de werkgelegenheid in en rond Zaventem veiligstellen", zei Peeters aan de VRT-nieuwsredactie. "We moeten dit ernstig nemen en dringend duidelijke afspraken maken over de toekomst van de nationale luchthaven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?