Perrigo eist volledige vermogen van Anderlecht-eigenaar Coucke op

© PhotoNews
| Als Perrigo zijn gelijk haalt, riskeert Marc Coucke zijn volledige vermogen kwijt te spelen.

Niet alleen Anderlecht zit in slechte papieren, ook zijn toekomstige voorzitter Marc Coucke zit financieel in nauwe schoentjes. Perrigo, de Amerikaanse koper van Omega Pharma, eist van de West-Vlaamse ondernemer en het fonds Waterland een schadeclaim van 1,9 miljard euro wegens beweerde fraude bij de verkoop.

Perrigo heeft met 1,9 miljard euro de schadeclaim aan het adres van Marc Coucke fors opgedreven. Oorspronkelijk zou de Amerikaanse koper van Omega Pharma ‘slechts’ 250 miljoen euro terugeisen, maar dat bedrag ligt nu dus bijna acht keer hoger. Dat schrijven De Standaard en het Nieuwsblad maandag. 

Het bedrijf heeft bij de arbitragecommissie (een procedure buiten de gewone rechtspraak) een lijvig document ingediend dat moet aantonen dat Coucke, samen met investeringsfonds Waterland, de financiën van het bedrijf mooier heeft voorgesteld dan ze in werkelijkheid waren.

Het dossier hangt als een financieel zwaard van Damocles boven het hoofd van de West-Vlaamse ondernemer. Bij een uitspraak in zijn nadeel speelt Coucke zijn volledige vermogen kwijt. Door het complexe karakter van de zaak zou er wel pas in 2021 een uitspraak verwacht worden.

Voorlopig kan Coucke niets anders doen dan afwachten. Hij miste de kans om te kiezen voor een onderhandse schikking en ging vol voor de tegenaanval door zelf een claim in te dienen tegen Perrigo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.