| Ook in het Anderlechtse depot van AB inBev legde personeel het werk neer.

Personeel AB InBev legt ook het werk neer in Anderlechts depot

© Belga
07/09/2020
Updated: 08/09/2020 13.55u

Er wordt maandag en dinsdag niet alleen gestaakt in de brouwerij van AB InBev in Jupille (Luik), maar ook in drie depots: in Ans (Luik), Jumet (Charleroi) en de Brusselse gemeente Anderlecht. Dat heeft AB InBev bevestigd. Om de situatie in Jupille te deblokkeren, is een verzoeningsprocedure opgestart. "Bierleveringen aan consumenten komen voorlopig niet in het gedrang en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat die gegarandeerd blijven", zegt woordvoerster Laure Stuyck.

In Jupille, waar Jupiler en Corona gebrouwen worden, brak donderdag een staking uit na coronabesmettingen in de afdeling logistiek. Het aantal bevestigde gevallen staat er nu op tien, bevestigt de brouwer.

Er werden ook 148 tests afgenomen van collega's die mogelijk in contact waren gekomen met de besmette personen. Al die tests waren negatief, aldus AB InBev. "We stellen alles in het werk om het virus niet in de brouwerij binnen te laten en passen zeer strenge regels toe", zegt Stuyck nog. "We zijn voorzichtig optimistisch omdat de bijkomende tests negatief zijn en vertrouwen erop dat onze maatregelen op het vlak van sociale afstand, mondmaskers, handhygiëne en quarantaine effectief zijn."

De directie heeft de vakbonden uitgenodigd voor een verzoeningsbijeenkomst, "waar alle maatregelen opnieuw zullen worden toegelicht en de situatie besproken", in de hoop de toestand in Jupille te kunnen deblokkeren.

Ondertussen is er in Anderlecht ook dinsdag gestaakt, uit solidariteit voor de werknemers in Jupille. Dinsdagavond zitten de vakbonden samen met de directie van ABinBev. Allicht hervatten de Brusselse werknemers woensdag hun werk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Economie , staking , abinbev

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni