Personeel Audi Brussel klaagt over hoge werkdruk

Het personeel bij autofabrikant Audi Brussel klaagt over een te hoge werkdruk. Sinds begin dit jaar heeft de fabriek in Vorst al 1.200 auto's te veel geproduceerd.

Het tempo waaraan auto's in de Audifabriek in Vorst van de band rollen, ligt te hoog en de werknemers klagen over de te hoge werkdruk die dat met zich meebrengt, zegt Hedwyn De Clercq van de socialistische vakbond. De huidige overproductie zal opgelost worden met extra verlofdagen. In 2009-2010 zullen er bij Audi Brussel bovendien 120.000 Audi A1's geproduceerd worden in plaats van de oorspronkelijke 100.000 wagens.

De hoge werkdruk, samen met de premies die lager liggen dan bij de collega's in Duitsland, draagt niet bij tot het vertrouwen van het personeel in zijn directie, luidt het. Tot werkonderbrekingen heeft de onvrede op de werkvloer nog niet geleid, aldus de vakbondsman, maar de nervositeit onder de werknemers zou wel stijgen.

Volgens een woordvoerder van de directie is de overproductie te wijten aan het uitblijven van technische problemen en de goede werking van de productie. De extra verlofdagen zouden volgens hem het gevolg zijn van bevoorradingsproblemen vanuit Duitsland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?