De christelijke vakbond (ACV) kondigt aan dat het personeel van de Belgische filialen van Camaïeu zal staken volgende maandag. De staking komt er na onrust over de gerechtelijke reorganisatie in de Franse winkels. Camaïeu heeft 28 filialen in België, waarvan zeven in Brussel. In totaal werken er 130 personen.

Eind mei kondigde de Franse kledingwinkel Camaïeu een gerechtelijke reorganisatie aan. Nadien volgden voorstellen van mogelijke overnemers over de toekomst van de modeketen. Maar die blijken vooral gericht te zijn op Franse filialen. “Dat de externe overnemers nog niet communiceren over internationale filialen kan ik nog begrijpen, maar de Franse directie vermeldt ons niet eens”, zegt Jalil Bourhidane, vertegenwoordiger van de ACV.

“Pas eergisteren kregen we te horen dat er ook in België een reorganisatie komt, maar de communicatie is zeer onvolledig. We weten niet wanneer die wordt doorgevoerd, wanneer het dossier op tafel komt en of er in Frankrijk al een voorstel is gedaan over de Belgische filialen,” aldus Bourhidane. “Op dit moment ontbreekt nog heel veel informatie”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni