Personeel Centrum voor Jonge Kind Ganshoren voert actie

Het personeel van het Centrum voor het Jonge Kind in Ganshoren eist dat Kind en Gezin de voorlopige vergunning voor een nieuw centrum in Vorst intrekt zolang het personeel in Ganshoren niet aan de slag kan.

De tien werknemers van het ondertussen gesloten Centrum voor het Jonge Kind in Ganshoren moesten maanden aanwezig zijn op hun werk, maar hadden op dat werk niets meer om handen. Reden daarvoor is een conflict tussen het personeel en de directie over de werking.

Volgens de personeelsleden moet hun situatie nu eerst opgelost worden vooraleer er elders een nieuw centrum kan openen. Ze vragen daarom dat de voorlopige vergunning voor een centrum in Vorst ingetrokken wordt.

Aanwezig zonder werk
Het Centrum voor het Jonge Gezin zorgt normaal voor de opvang van kinderen die door een probleemsituatie niet langer thuis kunnen wonen. Door het conflict worden er sinds 1 juli echter geen kinderen meer opgevangen.

Francis Stevens van de socialistische bediendenvakbond: "De nachten werden telkens met twee mensen gedaan, maar de directie vond dat het ook met één persoon kon. Wij willen daar zeker over praten, maar men moet niet zomaar ineens veranderen. Er is dan een paritair comité en een raad van bestuur gekomen en dat vond de directie maar niets. Daarna hebben ze mensen die ziek werden systematisch niet meer vervangen. Er is daarop een klacht gekomen van de begeleiders omdat de situatie gevaarlijk werd voor de kinderen."

Sinds die klacht werden de kinderen systematisch weggehaald en bleef er geen werk meer over voor het personeel. De werknemers hebben de zaak eerder al aangekaart voor de rechter en gelijk gekregen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?