Personeel Fortis Haren ontslagen na onregelmatigheden

Alle bedienden van het Fortisagentschap in Haren-Harenheide staan op straat. Nadat er een onderzoek naar fraude werd gestart, stopte BNP Paribas Fortis het contract met de zelfstandige kantooruitbater. Meteen moesten ook al zijn medewerkers hun boeltje pakken.

BNP Parisbas Fortis heeft de samenwerking met de kantoorhouder stopgezet. "Het gaat om een zelfstandig kantoor met een zelfstandige kantoorhouder, die zelf vijf bedienden in dienst heeft. Die mensen hebben geen contract bij BNP Paribas Fortis," zegt woordvoerder Kim Cauberghs. Over het soort fraude is de bank erg zwijgzaam. Het nieuws staat in de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard.

Het personeel in Haren werd vorige week dinsdag opgewacht door medewerkers van BNP Paribas Fortis en kreeg alleen nog de kans om hun persoonlijke spullen op te halen. Daarna moesten ze hun biezen pakken.

Het groepsontslag zorgt voor veel onbegrip in de buurt. De bewoners startten een petitie. Verschillende mensen hebben ongerust naar Fortis gebeld. Daar kregen ze te horen 'dat er een grove fout gemaakt was'.

Roger Blanpain, professor emeritus arbeidsrecht van de KU Leuven, vindt niet dat BNP Paribas Fortis zomaar zijn handen kan aftrekken van de bankbedienden. Zo wijst hij er op dat de bank de beslissing heeft genomen om het kantoor te sluiten, en niet de kantoorhouder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?