Personeel zonder werk in crisiscentrum voor kinderen

Het zit er bovenarms op in het Centrum voor het Jonge Kind in Ganshoren. Daar worden jonge kinderen in crisissituaties opgevangen. Maar er zijn geen kinderen meer en het personeel moet toch komen werken.

Al een jaar wordt het personeelsbestand afgebouwd. En eind juni verwijderde de directie alle kinderen uit het centrum. De tien overgebleven personeelsleden moeten wel blijven werken, maar er is niets te doen.

"Het is onhoudbaar," zegt huishoudster Patricia Dullekens. "Dit is niet goed voor ons, voor niemand. We willen hier weer kinderen zien."

Ruzie tussen werknemers en directie ligt aan de basis van deze situatie. De bonden spreken van een uitgelokt sociaal conflict.

"We vermoeden al lang dat hij de opvang van de kinderen wil afbouwen en wil sluiten. Maar de directeur zegt niets over lange termijnplannen," zegt Johan Bardijn van de christelijke vakbond.

De directie heeft het over een harde kern van opvoeders die niet vooruit wil. "We zaaien wel, maar bij sommige mensen kiemt er niets," zegt directeur Henk Callewart.

"We willen de mensen een positieve evolutie geven, zodat we mee kunnen met de nieuwe aanpak van kinderen met problemen. Maar het is een mislukking. Ik zie het somber in."

De directeur sluit ontslagen niet uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?