Piloten Brussels Airlines dreigen met hardere acties

© Pilots of Swiss / Flickr
| De piloten willen dat er vooruitgang wordt geboekt op een reeks dossiers, zoals vliegtijden en de pensioenen. Ook eisen ze meer loon.

Indien het management van Brussels Airlines volgende week niet ingaat op de eisen van de piloten, dan zijn hardere acties dan de huidige stiptheidsacties niet uitgesloten. Dat zegt vakbondsman Paul Buekenhout (LBC).

De piloten van Brussels Airlines startten vorige week stiptheidsacties. Ze klagen aan dat er in een reeks dossiers - over bijvoorbeeld de vliegtijden en de pensioenen - geen vooruitgang wordt geboekt. Ook eisen ze meer loon. "De piloten willen mee kunnen genieten van de gunstige wind bij Brussels Airlines", aldus Buekenhout.

Die stiptheidsacties werden ook deze week voortgezet, maar staan wel op een laag pitje. Gevolgen voor de vluchten van Brussels Airlines zijn er niet.

Volgende week zitten de bonden opnieuw samen met het management van de luchtvaartmaatschappij. "De stiptheidsacties waren een eerste signaal. Als het management niet luistert, zijn hardere acties zeker niet uitgesloten", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?