DOLLE MOL BRUZZ ACTUA 1635

| In café 'Dolle Mol' kan je voortaan met cryptomunten betalen.

Pint kopen met Bitcoin? Dat kan voortaan in café 'Dolle Mol'

Arnaud De Decker
© BRUZZ
26/08/2021

Het café Dolle Mol in hartje Brussel aanvaardt voortaan cryptomunten als betaalmiddel. Dat zijn digitale geldvormen waarbij versleuteling gebruikt wordt om het hele systeem te beveiligen.

Het is een groep jonge Brusselse enthousiastelingen die het anarchistische café de ‘Dolle Mol’ in de Spoormakersstraat twee jaar geleden volledig heeft gerenoveerd. "Het café moet meegaan met zijn tijd", vinden ze. "Cryptomunten als Bitcoin zijn het geld van de toekomst. We willen iedereen de kans gunnen om met dit nieuwe betaalmiddel een pint te kopen", duidt Grégoire, een van de uitbaters.

"We hebben nog geen klanten over de vloer gehad die met cryptomunten wilden betalen. We aanvaarden het nog maar pas en de mensen weten dat nog niet echt. Er plakt een sticker op de deur die dat duidelijk maakt maar dat is het dan ook. Het is een beetje zoals het internet in de jaren negentig."

Momenteel is de regelgeving omtrent cryptomunten in Brussel voor de uitbaters nogal flou. "Ik heb de indruk dat er niet echt een eenduidige, waterdichte regelgeving bestaat", zegt Grégoire. "Daarom houden we het liever veilig. Wie een pint met pakweg Bitcoins wil betalen, kan dat heel makkelijk met een QR-code. Het geld komt dan op onze persoonlijke bankrekening te staan, en wij stoppen dat bedrag in de kassa."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni