Projectontwikkelaars werken samen aan project Brussel-Zuid

Drie projectontwikkelaars hebben de handen in elkaar geslagen om de terreinen aan het Hortaplein in de buurt van Brussel-Zuid samen te ontwikkelen. Het gaat om een grootschalig gemengd stedelijk project met kantoor- en winkelruimte.

Lange tijd vochten de projectontwikkelaars om de gegeerde grond in de Zuidwijk en wou elk een stuk voor zich. Atenor, Breevast en CFE hebben nu besloten om hun terreinen samen te voegen en er één groot project van te maken. Ze beschikken elk over een perceel van 7.500 vierkante meter.

De samenwerking tussen de drie projectontwikkelaars kan uitmonden in een project met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter aan de ingang van het hst-station Brussel-Zuid. Het gaat om een terrein dat begrensd wordt door de Blérotstraat, de Barastraat en de Paul-Henri Spaakstraat. De kosten worden geraamd op zo'n 150 miljoen euro.

Op bouwvergunningen is het wel nog even wachten. De gesprekken met de Brusselse overheid zitten momenteel in de eerste fase. Ten vroegste in 2010 of 2011 kan met de bouw begonnen worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?