| Links: Etienne Rigo, de CEO van Octa+ op een archiefbeeld.

Regulering doet Octa+ vertrekken uit Brussel

© Belga
29/12/2021

Octa+ zegt de Brusselse energiemarkt met tegenzin vaarwel. In die regio liggen nochtans de wortels van het familie­bedrijf dat evolueerde van een verdeler van steenkool naar een speler in huisbrandolie en tankstations tot onlangs elektriciteits- en gasleveringen.

"Te veel is te veel. De huidige prijzen en de regulering in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest laten ons geen andere keuze", zegt Etienne Rigo, de CEO van Octa+ en een van de familiale aandeelhouders van het bedrijf, woensdag in De Tijd.

Het bedrijf heeft aan de Brusselse netbeheerder Sibelga laten weten dat het zijn leveringsvergunning inlevert en begin volgend jaar klanten in Brussel geen gas en elektriciteit meer zal leveren. De klanten krijgen wel nog een slotfactuur en wie nog geld te goed heeft, zal dat terugkrijgen. De 17.000 Brusselse klanten zullen volgens De Tijd niet zonder energie vallen: er wordt gekeken om de klanten naar een vervangleverancier over te schakelen.

Rigo benadrukt dat Octa+ actief blijft in Vlaanderen en Wallonië. "Daar winnen we nog klanten", zegt Rigo. Het bedrijf stopt alleen in Brussel om "de blootstelling aan risico's te beperken". Octa+ vreest dat de strengere regulering in de hoofdstad voor klanten met betalingsmoeilijkheden "het voortbestaan van het bedrijf in gevaar kan brengen".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni